Captain's corner

Golf is een fantastische sport: ontspannend, begeesterend, veeleisend maar ook inspirerend, beoefend in de open natuur samen met clubleden en vrienden. Golf is een individuele sport die in clubverband wordt beoefend. Voor het sportieve zijn er de Sportregels zoals vastgelegd door de R&A en de Belgische Federatie, voor het clubverband zijn er een aantal procedures en regels binnen onze club. Hieronder een aantal documenten die u verder helpen in de beoefening van de sport.

Carrière van de Golfer

Vooraleer een startende golfer zich effectief op de baan kan begeven dient hij een minimale kennis te hebben van de golfregels en de etiquette en is zeker ook een bepaald spelniveau vereist. Dit wordt vastgelegd in een initiatieprocedure die leidt tot het Golfvaardigheidsbewijs en de Wedstrijdtoelating.

Lees meer over het Golfvaardigheidsbewijs en de wedstrijdtoelating

Sport en Spel

Hierna kan hij/zij ook deelnemen aan de wedstrijden en of gaan spelen op de Belgische en buitenlandse Courses.
Voor alle wedstrijden, zie golf.be competitions.

Competitions

Hieronder meer uitleg over de Competitions en de betreffende reglementeringen.

Clubkampioenschap 17 Juli 2011 - Houthalen: Reglement

Handicapping

Lees meer over de Handicapping General & Specials
Lees meer over de 9 - holes Qualifying

Etiquette

USGA, The Spirit of the Game:
"Unlike many sports, golf is played, for the most part, without the supervision of a referee or umpire. The game relies on the integrity of the individual to show consideration for other players and to abide by the Rules. All players should conduct themselves in a disciplined manner, demonstrating courtesy and sportsmanship at all times, irrespective of how competitive they maybe. This is the spirit of the game of golf."

Om duidelijkheid te hebben over deze verschillende gedragsregels werden deze samengebracht in deze procedure.

The R&A heeft samen met British Open Kampioen Padraig Harrington een dvd samengesteld over de etiquette van het golfspel. De videofilm, A guide to the etiquette of the game of golf, legt alle basisbeginsels van de etiquette uit.
U kan de videofilm downloaden op de website van de R&A.

Vragen?

Vragen, bemerkingen, aanvullingen, ... alles graag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.